Прокуратура оскаржила м’яке покарання для винуватця ДТП

Прокуратура оскаржила м’яке покарання для винуватця ДТП
232436 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора та скасував вирок суду першої інстанції в частині призначення покарання 30-річному мешканцю Кельменецького району за порушення ним правил дорожнього руху, що спричинили тяжкі тілесні ушкодження потерпілому.

 

Прокурором в суді апеляційної інстанції доведено, що в березні поточного року обвинувачений перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем „Volkswagen Passat" на перевищеній швидкості,порушив правила дорожнього руху та здійснив наїзд на пішохода, яка перебувала поза межами проїжджої частини в селі Лівинці Кельменецького району Чернівецької області.

 

У результаті вказаної дорожньо-транспортної пригоди потерпіла одержала тяжкі тілесні ушкодження.

 

Вироком Кельменецького районного суду від 19.08.2019 правопорушника засуджено до 4 роківпозбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. Проте, на підставіст. 75 КК України, його було звільнено від призначеного основного покарання з випробуванням строком на 2 роки, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину.

 

Прокуратура категорично не погодилась з вказаним вироком, так як вважає що в даному випадку судом було безпідставно застосовано до обвинуваченого ст. 75 КК України, так як вказане кримінальне правопорушення чоловік вчинив у стані алкогольного сп’яніння, що обтяжує покарання винного.

 

Чернівецький апеляційний суд ухвалив новий вирок відповідно до якого правопорушника засуджено до реальної міри покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області