Методи 90-х в наш час або Буковинський "Спрут" в дії

125340 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Відомий Італійський телесеріал режисера Доміано-Доміані “Спрут” про організовану злочинність на Сицилії де Мікеле Плачідо в головній ролі - є казочкою в порівнянні з реаліями які даються на протязі дванадцяти років на Буковині із дотриманням законності і непорушності прав власності.

 Цю програму ми вирішили назвати “Методи 90-х в наш час , або Буковинський Спрут в дії”. 

Мова в ній йде про відому особу Чернівецькій області і не тільки: депутата Чернівецької обласної ради минулого скликання, бізнесмена, мецената, Голову ради Канадсько-Українського, культурно-мистецького та наукового співробітництва між Канадою та Україною, непохитного  у своїх духовних переконаннях  Манолія Васильовича  Плаксія.

 Коли Манолій Васильович до нас звернувся за журналістським розслідуванням то перше враження було, ніби, йде мова про олігарха місцевого, регіонального рівня в якому йому подібні відібрали бізнес та майно.

 Насправді це зовсім не так. 

 В програмі немає конкретних імен хто за цим стоїть, але вони є в 10 кримінальних провадженнях та в сюжеті, який передував цій програмі під назвою ”БАНК, ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ, ФІЗИЧНА ОСОБА, ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТРАТОР, ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ ТА СУДДІ В ОДНОМУ КЛУБКУ, ЯКИЙ НАЗИВАЄТЬСЯ - РЕЙДЕРСТВО”.

 Крім того в програмі використані матеріали знятих "Центром митців Буковини",  каналом "ТВА"  з програми "Тема Дня", Каналу “Чернівці” з програми “Чернівецький репортер” .

На жаль,  суспільний резонанс не дав свого ефекту.  Ситуація на стільки зайшла в тупик з кримінальними провадженнями, що Манолій Плаксій звернувся про допомогу до нашої української діаспори і не тільки. Їх втручання стало ефективним: принаймні під контроль взяв численні справи тодішній Генпрокурор Юрій Луценко, але виявилось, що матеріали кількох кримінальних проваджень пропали між двома структурами: поліцією та прокуратурою і  їх цілий місяць шукали. Коди ж знайшли то знову поставили на полиці обласного управління Національної поліції не довівши їх до суду.

В живій трансляції  зі студією Виконавчий директор Канадсько-Української торгової  палати Емма Турос розповіла, що дійсно така подія мала місце і що на місцевому рівні через  суспільні стосунки, що складаються  часто ігноруються норми права, а  це є перешкодою для прийняття законних та правосудних рішень.   “Захист прав власності і верховенство права, — підкреслила Емма Турос, —  є передумовою залучення інвестицій, їх збереження та зростання і це наша позиція і Канада в цьому є дуже й дуже принциповою. До речі, саме це стало причиною того, що проєкт Манолія Васильовича, який він презентував в свій час в Канаді не знайшов підтримки. Канадська сторона відкрито заявила: на Франківщину чи Львівщину можемо дати інвестиції, а на Буковину ні. 

Розпочинаючи журналістське розслідування за зверненням пана Манолія Плаксія ми і не могли здогадатися, що в Чернівцях діє справжній “Спрут”, який в свій час "Кришувався" на самому високому рівні в Києві. 

Хоч тих, що покривали беззаконня уже немає при владі, але справа їх чомусь процвітає. Пора владі " народної надії", а хотілось, би так їх назвати, вже від слів переходити до діла. Щоб ця справа не згасла, ми її будемо супроводжувати і нагадувати теперішній владі, що кінець кінцем, прожектор світла в темряву треба направляти, і що меч "Кесаря" треба застосовувати, звичайно,  що це  меч правосуддя. 

 

Теги: Ваша Надія,Манолій Поаксій,Голову ради Канадсько-Українського, культурно-мистецького та наукового співробітництва між Канадою та Україною,депутат Чернівецької обласної ради, Федір Олексюк, Емма Турос ,Методи 90-х в наш час , або Буковинський Спрут в дії,Виконавчий директор Канадсько-Української торгової палати ,Георгій Штефанеса, Евробуд XXI,Чернівецький апеляційний суд ,Суддя Владичан А.І,Суддя Куленда М.І,Суддя Перепелюк І.Б,ТОВ ФК ФінКепітал,Господарський суд чернівецької області ,Державний реєстратор Микитюк Ігор Анатолійович,Державний реєстратор КП Кельменецьке РБТІ,Банк Форум ,Беззаконня ,Рейдерство ,Злочинні дії ,Свавілля на Буковині