Новий Міністр Олексій Оржель пояснив, як працюватиме міністерство з питань енергетики та захисту довкілля

150768 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель пояснив, як відбуватиметься об’єднання міністерств та розповів яка основна мета новоствореного міністерства.

Новими пріоритетами є забезпечення комплексного підходу до державної політики щодо використання природніх ресурсів та енергії для того щоб сформувати єдину державну політику щоб подолати негативні наслідки глобальної зміни клімату.

Цей підхід застосовують у європейській та світовій практиці, до таких країн входять: Франція, Данія, Греція, Португалія, а також Австралія.

В планах уряду є збільшення обсягів відновлюваної енергетики, нарощування видобутку власних енергоносіїв, тому що Шлях до подолання енергетичної бідності є економічне зростання та енергоефективність.

Олексій Оржель, зазначає : « Ми підтримуємо розвиток відновлювальної енергетики  з точки зору інвестицій та зменшення шкідливого впливу на довкілля. Ми розуміємо, які енергетичні втрати відбуваються в процесі споживання, для цього потрібно створити комплексну урядову програму максимальної енергетичної та екологічної ефективності»

Також Міністр розповів щодо майбутніх поставок газу на територію України із Польщі за домовленістю між сторонами, зокрема з балтійських морських терміналів прийому зрідженого газу. 

Якщо інтерконектор почне свою роботу, постачання газу в Україну становить 1 мільярд кубометрів. Однак, зважаючи на плани Польщі щодо збільшення потужностей термінала в Свіноустьє та будівництво термінала в Гданську, вже у найближчому майбутньому зможемо розраховувати на значне збільшення обсягів газу, який може бути запропонований на ринку України зі сторони Польщі, що у свою чергу забезпечить повне завантаження транзитних потужностей.