Обмін досвідом з Естонією щодо інтеграції до європейського енергетичного ринку

233394 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час зустрічі з Президентом Естонії Керсті Калюлайд Прем’єр- міністр зазначив, що має намір максимально інтегруватися в ЄС.

Україна та Естонія мають спільний історичний досвід. Наразі Україна хоче зменшити тиск на енергетичний ринок та відмовитися від застарілих кодексів, а саме Житлового та Трудового, які прийняті ще в 60-х роках та не мають ніякої дії.

Нам потрібен естонський досвід інтеграції до європейського енергетичного ринку. Вже в 2025 році планується приєднання до енергоринку Європи.

Уряд зацікавлений в тому щоб перейняти досвід Естонії побудувавши спільний проект «держава в смартфоні». Це допоможе навчитись застосовувати сучасні технології в управлінні державою, бо Естонія перша у світі хто запровадив концепцію електронного уряду.

Голова Уряду також сподівається, що співпраця між бізнесом та громадянським суспільством двох країн буде міцнішою з кожним роком.

У роботі естонських компаній в Україні є деякі труднощі, про ці труднощі новий уряд знає та найближчим часом зроблять усе можливе для вирішення цієї проблеми, це дозволить нам захистити права естонських інвесторів в Україні.