Володимир Зеленський узяв участь у Четвертому саміті Ради Європи

399812 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Сьогодні Україна пройшла через дуже складний виклик – інтенсивну російську ракетну атаку. О третій годині ночі наші люди прокинулися від вибухів… Вісімнадцять російських ракет різних типів були в нашому небі – зокрема, балістичні ракети, якими держава-терорист довго хвалилася. Мовляв, вони гарантовано несуть смерть, бо їх нібито неможливо збити. 

Росія застосувала одночасно балістику, крилаті ракети, дрони… Але всі життя були захищені – усі ракети були збиті, включно з балістичними. 100%. Це історичний результат. 

Я дякую всім країнам і лідерам, які допомагають нам удосконалювати нашу ППО! Ми всі разом демонструємо, що таке наші з вами 100%, що таке сила вільного світу. 100% відсотків мають бути орієнтиром для нас. 0% маємо залишити агресору! 

100% відсотків успіху оборонних операцій – його гарантує сучасна зброя та навчання наших воїнів. Дякую всім, хто посилює нашу оборону! 

100% успіху санкцій – його гарантує чесність у політиці держав. Дякую всім, хто саме так ставиться до протидії терору – чесно! 

100% успіху нашої формули миру – його гарантує дипломатія. Дякую всім, хто допомагає нам обʼєднувати світ, щоб реалізувати формулу миру – єдиний реалістичний мирний план!

Та звісно, 100% справедливості – не буває надійного миру без справедливості. Дякую Раді Європи – кожному з вас особисто! – за рішення щодо Реєстру збитків, завданих агресією Росії. Це наближає створення компенсаційного механізму, який покаже світу, що агресія не варта того, щоб навіть думати про неї. Має бути і спеціальний трибунал щодо злочину агресії, щоб за терор відповіли ті, у чиїх головах цей терор і народився. Упевнений, що і цей результат ми з вами дамо на 100%».

Володимир Зеленський узяв участь у Четвертому саміті Ради Європи. До заходу долучилося близько 50 лідерів країн і високопосадовців європейських інституцій.