Андрій Костін обговорив з Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером шляхи посилення співпраці

Андрій Костін обговорив з Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером шляхи посилення співпраці
324728 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером.

«Ми щиро вдячні Європейському Союзу за підтримку, особливо щодо створення Міжнародного центру з кримінального переслідування злочину агресії проти України. Радий нагоді продовжити розмову, яку ми розпочали в Брюсселі», – зауважив Андрій Костін.

Як зазначив Президент Володимир Зеленський, створення дійсно міжнародного Спеціального трибуналу, який зможе забезпечити повну відповідальність російського керівництва за найтяжчий міжнародний злочин, залишається одним з ключових пріоритетів України.

Генпрокурор наголосив, що відкриття у Гаазі на базі Євроюсту Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії (ICPA) є першим практичним кроком у цьому напрямку.

Він додав, що ще одним незмінним пріоритетом є забезпечення доступу до правосуддя для всіх громадян України.

Також Андрій Костін та Петер Вагнер обговорили важливість відновлення зруйнованих прокуратур на звільнених від ворога територіях.

Twitter

Теги: Андрій Костін,Офіс Генпрокурора