Хабар за прискорену видачу документів – підозрюється службова особа державного підприємства

Хабар за прискорену видачу документів – підозрюється службова особа державного підприємства
248518 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завідувачу сектору Донецької філії державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» Міністерства аграрної політики та продовольства України повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
          
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2021 року службова особа вимагала від мешканця м. Маріуполя неправомірну вигоду за прискорену видачу агрохімічного паспорта земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 47 га на території Мангушського району Донецької області. Свою допомогу завідувач сектору державної установи оцінив у 26 500 грн.
 
Під час одержання неправомірної вигоди 29-річного зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється співробітниками СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.