Кожен крок має значення для поліпшення здоров'я - Всесвітня організація охорони здоров'я

Кожен крок має значення для поліпшення здоров'я - Всесвітня організація охорони здоров'я
46371 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо населення нашої землі було більш активним, можна було б запобігти до 5 мільйонів смертей на рік. У той час, коли багато людей перебувають удома через коронавірусну хворобу COVID-19, нові керівні принципи Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо фізичної активності та сидячої поведінки, що були розпочаті сьогодні, підкреслюють, що кожна людина, будь-якого віку та з будь-якими здібностями може бути фізично активним і що кожен тип руху має значення.


Нові рекомендації рекомендують щонайменше 150-300 хвилин помірної та енергійної аеробної активності на тиждень для всіх дорослих, включаючи людей, які живуть із хронічними захворюваннями або інвалідністю, і в середньому 60 хвилин на день для дітей та підлітків.

Статистика Всесвітньої організації охорони здоров'я показує, що кожен четвертий дорослий та чотири з п’яти підлітків не отримують достатньої фізичної активності. В цілому, за оцінками, це пряме медичне обслуговування коштує 54 млрд. Дол. США, а ще 14 млрд. Дол. - втрата продуктивності.
Рекомендації заохочують жінок до регулярних фізичних навантажень протягом усієї вагітності та після пологів. Вони також висвітлюють цінні переваги фізичного навантаження для людей, які живуть з обмеженими можливостями.
Літнім людям (віком від 65 років) рекомендується додавати активності, які сприяють розвитку рівноваги та координації, а також зміцненню м’язів, щоб запобігти занепад здоров’я та покращити його стан.
Регулярні фізичні навантаження є ключовими для запобігання та допомоги у боротьбі із серцевими захворюваннями, діабетом 2 типу та раком, а також для зменшення симптомів депресії та тривоги, зменшення когнітивних здібностей, поліпшення пам’яті та зміцнення здоров’я мозку.

"Бути фізично активним має вирішальне значення для здоров'я та добробуту - це може допомогти додати роки до життя, а життя до років", - сказав генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я доктор Тедрос Адханом Гебреєсус. «Кожен крок має значення, особливо зараз, коли ми керуємось обмеженнями пандемії COVID-19. Ми всі повинні рухатися щодня - безпечно та креативно».

Будь-яка фізична активність приносить користь і може виконуватися як частина роботи, спорту та відпочинку або транспорту (піші прогулянки, катання на велосипеді та велосипеді), а також за допомогою танців, ігор та повсякденних домашніх завдань, таких як садівництво та прибирання.

«Фізична активність будь-якого типу та будь-якої тривалості може покращити стан здоров’я та самопочуття, але більше - це завжди краще, - сказав доктор Рюдігер Крех, директор з питань сприяння здоров’я, Всесвітньої організації охорони здоров’я, - і якщо вам доведеться проводити багато часу, сидячи на місці, будь то на роботі чи в школі, вам слід робити більше фізичних навантажень, щоб протидіяти шкідливим наслідкам сидячої поведінки ".

"Ці нові вказівки підкреслюють, наскільки важливо бути активними для наших сердець, тіл та розуму, і як сприятливі результати приносять користь усім, будь-якого віку та здібностей", - сказала доктор Фіона Булл, керівник відділу фізичної активності, який керував розробкою нові вказівки ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає країни прийняти глобальні настанови щодо розробки національної політики охорони здоров'я на підтримку Глобального плану дій ВООЗ щодо фізичної активності на 2018-2030 роки План був погоджений світовими лідерами охорони здоров’я на 71-й Всесвітній асамблеї охорони здоров’я у 2018 році щодо зменшення фізичної неактивності на 15% до 2030 року.