Відпочинок, що обернувся смертю

Відпочинок, що обернувся смертю
45054 ПЕРЕГЛЯДІВ

У селі Жорниська Яворівського району, що на Львівщині у місцевому озері втопилася 12-річна дитина. Відомо, що дитина була вихованцем будинку сімейного типу. У той день хлопчик разом зі своєю прийомною родиною відпочивали біля води. Нічого не віщувало біди. З розповідей очевидців, дитина близько 16:00 зайшла у воду, хлопчина пірнув та вже не виплив.
Пізніше стало відомо, що тіло дитини знайшли та витягнули на берег рятувальники Львівської водолазної служби близько 19:00.
Відомо, що утопленик 2007 року народження, який проживав у сусідньому селі Домажир. На відпочинку дитина була разом із мамою-опікункою та ще двома дітьми. За словами сільського голови Ярослава Майор, озеро не глибоке, приблизно 50 на 50 м. Водойма розташована на околиці села та не пристосована для купання, але досить часто жителі села незважаючи на заборони та попередження там відпочивають. Нехтуючи цією забороною, цього разу не вдалося оминути біди.
Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою «нещасний випадок».
Просимо зауважити голову Домажирської сільської ради на створення необхідних заходів, задля безпеки жителів села. Звернути увагу батьків на їх відповідальність за життя дітей.