9 січня оголосили днем скорботи

9 січня оголосили днем скорботи
119083 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні - День жалоби у зв’язку з катастрофою в Ірані літака авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України». Трагедія сталася 8 січня та забрала життя 176 людей. Серед них 11 українців - двоє пасажирів та 9 членів екіпажу, 82 загиблих - громадяни Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, 3 - Німеччини, 3 - Великої Британії.

“У день жалоби на всій території країни приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій”, - йдеться в підписаному Президентом України указі.

Україна надаватиме усю необхідну підтримку і допомогу родичам і близьким загиблих громадян. Для отримання оперативної інформації та консульської підтримки вони можуть звертатися за телефоном оперативно-кризової групи Департаменту консульської служби МЗС України: +380 44 238 16 57.

Україна готова максимально долучитися до розслідування причин катастрофи.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що розглядають 4 основні версії катастрофи літака МАУ, серед яких - ураження ракетою ЗРК. Крім того, є версії щодо зіткнення з безпілотним літальним апаратом (БПЛА) або іншим об'єктом, технічної поломки двигуна і теракта на борту.