Користувачі мобільного додатку «Дій вдома» не підлягатимуть обсервації після перетину кордону

Користувачі мобільного додатку «Дій вдома» не підлягатимуть обсервації після перетину кордону
62468 ПЕРЕГЛЯДІВ

Громадян, які погодилися при вїзді в Україну на самоізоляцію з використанням цього електронного сервісу, не стосується правило обовязкової ізоляції. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів № 291 від 22 квітня, повідомляє пресслужба Уряду.

Кабмін оновив правила обовязкової обсервації. Згідно з законом, їй підлягають усі, хто перетинає державний кордон України та вїжджає з тимчасово окупованого Донбасу чи Криму через контрольні пункти вїзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. Та якщо особа дала згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома» до перетину державного кордону або перетину контрольних пунктів вїзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї, вона не підлягає обсервації

Вважається, що особа обрала контроль за самоізоляцією за допомогою мобільного додатку з моменту авторизації в ньому.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України запустило мобільну програму «Дій Вдома» для моніторингу режиму обов'язкової самоізоляції. Протягом дня впродовж 14 днів цей додаток надсилає зареєстрованим користувачам до 10 push-повідомлень. У відповідь на них необхідно зробити своє фото, під час здійснення якого вмикається зчитування геолокації пристрою, на якому встановлено програму.

У разі невідповідності геолокації або фотографії, відсутності зв'язку з мобільним додатком, видалення, встановлення обмежень щодо передачі інформації за допомогою мобільного додатку, в органи Нацполіції надсилається повідомлення про порушення умов самоізоляції, яке загрожує штрафом.