Хімічна кастрація педофілів не допоможе зарадити насиллю

Хімічна кастрація педофілів не допоможе зарадити насиллю
174078 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці підтримали петицію про хімічну кастрацію педофілів. Психологиня Олександра Клімова каже, на її думку, позбавлення злочинця статевої функції не попереджає можливості скоїти насилля над дитиною.

"Лишение физиологической функции не решит проблему психологического характера. Педофилия - это расстройство. И тут важно, чтобы с такими людьми работали психотерапевты. Педофилы ведь тоже разные бывают. Есть социализированные, которые понимают свою проблему, а есть жестокие. И в их случае не факт, что сработает химическая кастрация. Они найдут другие способы совершить насилие", - каже психологиня Олександра Клімова.

Хімічна кастрація - це маніпуляція, яку здійснюють за допомогою препаратів, що блокують дію чоловічого гормону тестостерону.

"Мужчине вводят эстроген. Можно сказать, что из него делают женщину. Но это ведь не гарантирует того, что он не сможет найти и принимать тестостерон. И тогда его мужские функции восстановятся", - зазначила психологиня.

Нині хімічну кастрацію застосовують в Америці, Канаді, Ізраїлі та країнах Європи. І там, як свідчать дані, бачать результати такої міри. Наприклад, за даними Великої Британії кількість повторних злочинів проти дітей зменшилась з 40% до 5%, у Німеччині - з 80% до 3%.

Петицію про посилення покарання для педофілів, яку підтримали українці, тепер мають розглянути у Парламенті.

Читайте також: Українців закликають підтримати хімічну кастрацію педофілів