Вихованці будинку-інтернату визначались з майбутньою професію за допомогою музичних інструментів і ребусів

Вихованці будинку-інтернату визначались з майбутньою професію за допомогою музичних інструментів і ребусів
146142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Профорієнтація старшокласників за допомогою глюкофона й ребусів. Саме так виявляла здібності дітей з інвалідністю до різних професій Ольга Наріжна, яка завітала до Дніпровського дитячого будинку-інтернату. Тестування – у межах великого проєкту міжнародної організації “Народжені серцем”.

Ігор Черніков — старшокласник і спортсмен, займається плаванням, мріє про велику кар’єру в спорті і хоче потрапити до паралімпійської збірної України. Каже, такі тести вже проходив, але все одно цікаво.

“Там багато різних питань, вони інколи повторюються. Якщо ти знаеш, ти правильно зможеш відповісти”, - сказав Ігор.

Та Ольга Наріжна каже, що правильно відповідати – не головне: Важливо те, як працюватиме мозок дитини в момент виконання завдання.

Десятикласниця Марія Горбенко раніше писала вІрші, а тепер захоплюється прозою. Та поки не знає, яку з професій краще обрати.

“Є два варіанти, над якими я поки що думаю. Але до кінця визначитись не можу: це або психолог, або журналіст”, - поділилася дівчина.

Під час тестування використовується принцип нейрометрій. На голову одягають датчик, що передає сигнал на планшет. Маша зізналася, що найскладніше їй було вирішувати математичні завдання. А ось глюкофон сподобався. Це маловідомий музичний інструмент і незрозуміло, як на ньому грати. Це ідеально для тестування: можна дізнатися про нахили дітей, а не вже набуті навички.

“Я хотіла показати дітям, що життя різноманітне, що вони можуть реалізувати себе у тій професії, яка їм подобається”, - пояснила мету тестування керівниця проєкту “Вербаторія Україна” Ольга Наріжна.

Усі результати тестування жінка передала дітям та психологу дитячого будинку-інтернату. Обіцяє приїхати ще.