МБФ “Солідарність” підтримав традиційний дитячо-юнацький турнір із футзалу

МБФ “Солідарність” підтримав традиційний дитячо-юнацький турнір із футзалу
144040 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпрі стартували змагання з футзалу - Дитячо-юнацька футзальна ліга “Олімпія Плюс”. Змагання проходять вже учетверте, а цьогоріч їх уперше підтримує Міжнародний Благодійний Фонд Олександра Петровського "Солідарність". До кінця квітня в першості візьмуть участь численні команди з Дніпропетровщини та Запоріжжя.

У перший рік змагань до участі заявилися 12 команд, а цьогоріч їх вже 64. Віцепрезидентка Міжнародного Благодійного Фонду Олександра Петровського "Солідарність" каже, підтримка дитячо-юнацького спорту — один з найважливіших пріоритетів організації.

"Для нашого Фонду велике значення має створення сприятливих умов для розвитку здорового способу життя молоді в нашому регіоні. Не хочеться, щоб діти потрапляли на вулиці. Хочеться, щоб діти були в колективі, в команді. Щоб вони жили правильно, розвивалися правильно, при цьому отримували спортивні навички", - каже віцепрезидентка МБФ Олександра Петровського "Солідарність" Яна Іванілова.

Головний суддя змагань - Олександр Юзик. Колись під його керівництвом футзалісти місцевої Фінансової академії стали чемпіонами Європи серед студентів, до цього виборовши срібло та бронзу континентальних змагань. А також стали переможцями всесвітніх студентських ігор. Наразі спеціаліст опікується “Дитячо-юнацькою лігою”, в якій беруть участь спортсмени 5-ти вікових категорій.

“Від 8 до 16 років. Вони розбиті на свої вікові групи та дивізіони, в залежності від їх рейтингу, який команди здобули в минулі роки, беручі участь у наших змаганнях. Групи розбиті по 9-10 колективів і зіграють між собою в рамках двох кіл турніру”, - каже головний суддя змагань Олександр Юзик

Поміж інших гостей, на урочисте відкриття змагань привітати юних спортсменів завітав і правлячий архієрей Дніпровської Єпархії Православної Церкви України — Симеон.

“Я вдячний фонду “Солідарність” і президенту фонда Олександру Володимировичу Петровському, зокрема. Я вважаю, що стіни цієї арени стануть для багатьох юнаків пам’ятним моментом, коли вони боролися за успіх, боролися за команду, боролися за своє здоров’я”, - зізнається Єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон.

Фіналісти та переможці турніру стануть відомі 24-го квітня.

Автор: МБФС