Посадова особа відповість у суді за службову недбалість, яка коштувала місцевому бюджету понад 213 тис грн

Посадова особа відповість у суді за службову недбалість, яка коштувала місцевому бюджету понад 213 тис грн
254008 ПЕРЕГЛЯДІВ
Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області до Краснолиманського міського суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що виразилась у несумлінному ставленні до виконання своїх службових обов’язків) КК України стосовно начальника Краснолиманського районного виробничого відділу «Центра державного земельного кадастру» Донецької регіональної філії.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 19 серпня 2015 року, 28-річна начальник відділу, будучи службовою особою, не здійснила встановлення і узгодження меж  двох земельних ділянок, розташованих у Краснолиманському районі, у зв’язку з чим внесла до технічної документації помилково визначені відомості щодо координат кутів, поворотних точок, меж зазначених земельних ділянок через що, перенесла їх на іншу локацію.
 
Внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків до програми «Національної кадастрової системи» внесені неправдиві відомості та зазначені земельні ділянки загальною площею 0,08 га,  вибули з державної власності. Тож своїми діями посадова особа завдала збитків місцевому бюджету на загальну  понад 213 тис грн.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено.
 
Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.