«Patchwork – простора дорога в життя». Виставка художніх творів Ренати Геніної, виконаних у техніці «печворк»

 «Patchwork – простора дорога в життя».  Виставка художніх творів Ренати Геніної,  виконаних у техніці «печворк»
226138 ПЕРЕГЛЯДІВ

 «Patchwork – простора дорога в життя»

Виставка художніх творів Ренати Геніної,

виконаних у техніці «печворк»

 

3 – 21 вересня 2019 року

Відкриття – 3 вересня о 18:00

 

Місце проведення: І поверх Центру Української Культури та Мистецтва,

м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64,  (044) 425-12-66.

За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва.

 

У будинку Центру Української Культури та Мистецтва відбудеться урочисте відкриття виставкового проекту мисткині Геніної Ренати Германівни «Patchwork – простора дорога в життя». До уваги відвідувачів буде презентовано понад 70 робіт майстрині, переважно малого формату, створених у техніці «печворк», а також вишитих творів мистецтва.

За словами Ренати Германівни, свою впевнено-щиру приналежність до декоративно-прикладного мистецтва вона відчула ще у школі, коли почала відвідувати гурток із вишивання.

Вищу освіту Рената Геніна здобула у Київському Національному Університеті Технологій та Дизайну. Також майстриня успішно опанувала навчання на курсах крою та шиття.

Із технікою «печворк» Рената Геніна вперше познайомилася у 2008 році. Клаптикове шиття мисткиня опановувала завзято, швидко та ефективно. Згодом вона почала долучатися до участі у тематичних мистецьких проектах. Йдеться, зокрема, про участь Ренати Германівни у VII Фестивалі Клаптикового Шиття (Центр Української Культури та Мистецтва, 2014 р.), виставці-конкурсі «Календар» (Центр Української Культури та Мистецтва спільно із компанією «Bernina», 2014 р.) та ін. Значна кількість виробів мисткині зберігається у приватних колекціях за кордоном.

Рената  Геніна переконана – саме заняття печворком надихають її рухатися далі та жити цікаво, попри різні обставини.

Особливість техніки «печворк» полягає у використанні під час створення виробу так званого принципу мозаїки – коли основу виробу складають шматочки тканин, зшиті таким чином, аби презентувати для світу унікальний витвір декоративно-ужиткового мистецтва. Сьогодні майстри клаптикового шиття дедалі частіше надають перевагу створенню актуальних об’ємно-просторових композицій.

Якщо ви перебуваєте у пошуках істинного натхнення та потребуєте візуального наповнення, чекаємо на вас із 3 по 21 вересня у будинку Центру Української Культури та Мистецтва!

Завітайте до нас, аби віднайти власну мозаїку мистецьких образів!

 

Вхід вільний!

 

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)
www.dolesko.com

 

 

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: olga.muz@dolesko.com.