Викрито «закладницю» з Добропілля, в якої виявили наркотики на понад 1 млн грн

Викрито «закладницю» з Добропілля, в якої виявили наркотики на понад 1 млн грн
354699 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, та збуті особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).
У 2023 році мешканка м. Добропілля вирішила стати учасницею незаконного наркотрафіку на території регіону. Оптові партії заборонених речовин підозрювана отримувала від спільників, після чого вдома розфасовувала їх в маленькі поліетиленові згортки. Готові «закладки» вона ретельно ховала на території міста та надсилала в telegram-бот їх координати і фото.
 
         
 
Виконуючи чергове замовлення від клієнтів щодо розміщення товару в м. Білицькому, «винахідниця» замаскувала його під упаковку з соняшниковим насінням. Під час облаштування схованки її затримали правоохоронці. На місці події в неї виявили 74 пакунки з психотропами, а в ході обшуку квартири підозрюваної вилучили 641 згорток, а також нефасовані речовини, зовні схожі на «Alpha-PVP», амфетамін, метамфетамін, канабіс, екстазі та «LSD».
 
         
 
Сукупна вартість речовин складає понад мільйон гривень. Наразі вирішується питання про обрання громадянці запобіжного заходу. Максимально їй загрожує ув’язнення на 10 років з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.