В Україні запустять пілотний курс «нової» інформатики

В Україні запустять пілотний курс «нової» інформатики
224144 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Уже з першого вересня 2022 року курс «нової» інформатики офіційно діятиме у школах. Проєкт розробляли для кожного класу окремо. Головна мета пілотного курсу – це осучаснення програми викладання інформатики. Оновлений предмет допоможе школярам пізнати ІТ-спеціальності та можливо для когось освоїти перші навички обраної професії.

 

Впровадженням нової програми займаються Міністерство освіти та науки і Міністерство цифрової трансформації України. Міністри стверджують, що у школах застаріле програмне забезпечення, неактуальна сьогоднішній день програма, немає кваліфікованих викладачів, адже саме інформатику, зазвичай, проводять вчителі інших предметів.

 

Пілотний курс запустять у п’ятдесяти закладах загальної середньої освіти. Проте з першого вересня 2023 року планують реалізувати проєкт для усіх шкіл України. Головна мета нововведення – допомогти дітям відшукати своє покликання у ІТ-спеціальностях та прокласти ще зі школи кроки до втілення мрії.

 

Новий зміст предмету «Інформатика» передбачає створення сучасного контенту для учнів від першого по одинадцятий клас. Також автори проєкту планують залучити висококваліфікованих європейських та українських спеціалістів, а також членів ІТ-асоціацій та ІТ-кластерів. В свою чергу, експерти хочуть надати технологічну експертизу, що допоможе вчителям аналізувати процес викладання та оцінювання учнів.