Еліна Світоліна здобула свій 14-й титул WTA

Еліна Світоліна здобула свій 14-й титул WTA
147740 ПЕРЕГЛЯДІВ

У фіналі турніру «Abierto GNP Seguros - International» в мексиканському Монтерреї українська тенісистка здолала представницю Чехії Марію Боузкову з рахунком 7:5, 4:6, 6:4.

Зі старту головного поєдинку змагань стало зрозуміло — на глядачів очікує завзята боротьба. 3 дебютні розіграші залишилися на рахунку Боузкової. Проте Світоліна відіграла 3 «брейк-пойнта» . Але у підсумку затяжного 11-хвилинного гейма чеська тенісистка спромоглася взяти подачу нашої спортсменки. Еліна Світоліна досить швидко відігралася. Далі обидві суперниці тріумфували на власних подачах, при цьому українка у восьмому геймі була близькою до ще одного «брейку». За рахунку 6:5 Світоліна зробила «сет-бол» і не без допомоги опонентки, яка вибила м’яч в аут, реалізувала можливість, вигравши першу партію.

У першій половині 2-го сету на корті відбувалася рівна боротьба. Однак за рахунку 3:3 Марія Боузкова швидко почала здобувати перевагу, виграючи 2 наступних гейми. А далі, не давши Світоліній наблизитись до себе, зрівняла загальний рахунок у матчі.

У вирішальній партії Еліна Світоліна впевнено заволоділа ініціативою та могла вигравати поєдинок, коли рахунок був 5:3 на її користь. Проте чешка втрималася. Але ненадовго. Вже в наступному геймі Світоліна здобуває 2 «матч-боли», у підсумку виборюючи звання чемпіонки турніру. За підсумками першості Еліна Світоліна повернулася на 5 сходинку в рейтингу найкращих тенісисток планети.