У Синельниковому вже рік успішно діє дівчача футбольна секція

У Синельниковому вже рік успішно діє дівчача футбольна секція
202809 ПЕРЕГЛЯДІВ

Школярки з цієї команди увійшли до складу збірної Дніпропетровської області з жіночого футболу та перемогли на Всеукраїнському чемпіонаті. 

Першу синельниківську футбольну секцію для дівчат створили рік тому. Директор спортивної школи каже, без труднощів не обійшлось.

 «У січні 2019 року ми проводили перші тренування з дівчатками, у нас було 5-8 спортсменок спочатку», — розповідає Олександр Родзин, директор Синельниківської ДЮСШ.

Але згодом до команди стали долучатися дівчата й з населених пунктів району. Тренувати дівчат згодився Андрій Стрельченко. Власне, відкриття футбольної секції для дівчат - його ініціатива. Хоч за фахом чоловік лікар-ветеринар, проте заради власної доньки закінчив курси футбольних тренерів та взявся тренувати свою першу команду. 

«Зараз на даному етапі у нас вже 27 дівчаток стабільного складу. Від 2011 року народження до 2004-2003, — каже тренер. — Складнощів під час тренувань немає. Просто треба знайти підхід до дітей. Хоча дівчата більш емоційніші у грі, ніж хлопці»

Два рази на тиждень Костянтин Cугоняєв особисто привозить доньку Олю з села Михайлівка на тренування. Зізнається, колись побачив, як грають дівчата на Всеукраїнському чемпіонаті… 

«Ну, і в мене така мрія з`явилась, хотів би, щоб і мої дівчата в такому віці і на такому рівні грали», — зізнається батько юної футболістки. 

Після початку тренувань став помічати в доньці зміни: стала дисциплінованішою, швидше одягається, і навіть на Водохреще вперше скупалася. 

Наразі команда бере участь в обласних змаганнях з міні-футболу. Мають всі шанси на перемогу!