Сенцов отримав премію фестивалю Solidarity of Arts у Польщі

Сенцов отримав премію фестивалю Solidarity of Arts у Польщі
86898 ПЕРЕГЛЯДІВ
 

Нагороду за Олега Сенцова, який все ще перебуває у російській тюрмі, прийняла його сестра

Український режисер Олег Сенцов отримав премію «Нептун» фестивалю Solidarity of Arts в Польщі. Про це 23 серпня повідомив адвокат Дмитро Дінзе в Фейсбуці.

У польському Гданську в цьому році фестиваль Solidarity of Arts присвятили Олегу Сенцову. Премію «Нептун» вручили сестрі Сенцова Наталії Каплан. Гаслом фестивалю стала мужність.

«У цьому році фестиваль присвячений людині, яка не з нами – Олег Сенцов. Його доля говорить не тільки про майбутнє Росії і України, а й усієї Європи. Наш фестиваль є демонстрацією солідарності з ним», – сказав директор Європейського центру Солідарності у Гданську Басіль Керський.

Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці теракту в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. Минулого року режисер 145 днів тримав голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів.

25 жовтня 2018 українському режисерові Олегу Сенцову, ув’язненому в Росії, присудили премію Європарламенту «За свободу думки» імені Сахарова.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Олега Сенцова і Олександра Кольченка, якого також затримали і засулили разом із ним у Криму, до списку політв’язнів.