Загальний збір до 1 квітня! Дніпровська обласна рада скликає позачергову нараду

Загальний збір до 1 квітня! Дніпровська обласна рада скликає позачергову нараду
9801 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутати Дніпропетровської області вирішили зібрати сесію до кінця березня. Метою проведення, цього заходу, є об'єднання протитуберкульозних закладів в спільну структуру.

Пресслужба Дніпропетровської обласної ради повідомляє про позачергове пленарне засідання, яке буде проведено 17 березня.

Голова обласної ради Дніпропетровська Микола Лукашук пояснив, що мета позачергової сесії — створення єдиної структури закладів боротьби з туберкульозом. Для отримання коштів від Національної служби здоров'я України потрібно діяти дуже швидко.

В медичній реформі України сказано, що Дніпропетровська область не може заявити більше однієї протитуберкульозної установи, яка буде отримувати фінансування від Національної служби здоров'я України. Договір на фінансування дасть змогу належним чином забезпечити медиків та пацієнтів всім необхідним. Домовитися з НСЗУ потрібно до кінця березня.

Дніпровська обласна рада планує приєднати до КП "Криворізький протитуберкульозний диспансер” 4 заклади:

1) КП “Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об'єднання “Фтизіатрія ”ДОР”;
2) КП “Каменський протитуберкульозний диспансер ”ДОР”;
3) КП “Обласний дитячий спеціалізований центр ”ДОР”;
4) КП “Дитячий фтизіопульмонологічний медичний центр “ДОР”;

Для самих медичних закладів нічого не зміниться. Лікарі не залишаться без роботи, а пацієнтам буде і далі надаватися допомога.

Микола Лукашук пояснив, що юридично заклади будуть працювати як частини, або окремі відділення однієї медичної установи.

Комісія з питань охорони здоров'я та комісія з питань ЖКП дала згоду на об'єднання медичних закладів. 17 березня питання буде розглядатись Депутатським корпусом в повному складі.