Майже 200 населених пунктів в Україні залишились без струму!

Майже 200 населених пунктів в Україні залишились без струму!
23335 ПЕРЕГЛЯДІВ

Синоптики України попереджали, що погана погода на нас чекатиме в лютому. Коли в січні більшість регіонів засипало снігом, а шквальний вітер виривав дерева, казали, що наприкінці місяця буде сильне потепління, яке вже в лютому знову перетвориться на тотальне похолодання. Температури по всій країні в цьому місяці сягатимуть рекордно низьких позначень. Тож синоптики знову попереджають всіх українців та нагадують їм про обережність, яка може врятувати життя у випадках, непередбачуваних ситуацій.

Зараз в основному від поганої погоди потерпає Чернігівська область. В центральній та західній частині України майже 200 населених пунктів не мають струму. Найгірше почуваються ті, в кого система опалення залежить від струму. Служби ремонту намагаються налагодити ситуацію. Та поки вони ремонтують дроти в одному місці, вітер продовжує обривати їх в іншому. Дізнатись більше про те, які райони знеструмлено і коли приблизно там відновлять постачання струму можна на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За останніми даними від відомства, в Чернігівській області перебувають без струму 54 села. В Київській області без електроенергії перебувають 32 населених пункти. Від шквального вітру, який обриває дроти наразі страждають: Житомирська, Полтавська, Тернопільська, Вінницька і Хмельницька області. Сьогодні вранці 189 населених пунктів повідомили, що вони перебувають без струму.

Синоптики переконують, що вже дуже скоро негода почне пересуватись на захід, тож території України будуть позбавлені від проблем з ЛЕП. Проте, коли саме настане це “скоро” і як швидко країна зможе оговтатись від наслідків, поки передбачити важко. Адже в багатьох місцях дроти було пошкоджено дуже сильно. Крім того, проблеми наразі виникають і з місцями з’єднання дротів.

На сьогодні синоптики передають різке похолодання по всій країні. Температура повітря триматиметься від -11 вночі, а вдень до -8. Також на переважній частині країни варто очікувати сніг та пориви вітру. На дорогах очікується ожеледиця, тож водіям радять бути якомога обережнішими. Адже мокрий сніг з невеликою кількістю опадів стане великою перешкодою для звичайного керування автівкою. В деяких містах, які найбільше потерпають від опадів, департамент освіти та науки України порадив батькам залишити дітей вдома та намагатись не виходити з дому без потреби.

У випадку, якщо вам все ж таки необхідно піти, то тримайтеся якомога далі від мережі електропередач. В них міститься велика напруга. Тому в жодному разі не підходьте до місця, де впав пошкоджений дріт. Не намагайтесь взяти його в руки. А також не намагайтесь голими руками витягти людину, яка вже доторкнулась до дроту. Це прості правила, які можуть врятувати ваше життя. Звісно, ми завжди пам’ятаємо про те, як себе поводити, але в екстрених ситуаціях ми можемо забути найочевидніші речі. І прекрасно, коли є той, хто може нам про них нагадати.

Автор: redactor.newsukraine