Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу на Херсонщині землю площею понад 250 га

Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу на Херсонщині землю площею понад 250 га
178765 ПЕРЕГЛЯДІВ

За позовами Каховської місцевої прокуратури судом відкрито провадження у справах щодо визнання недійсними трьох договорів про співпрацю з організації виробничої практики, обробітку землі та вирощування сільськогосподарської продукції та повернення понад 250 га землі вартістю 13,5 млн грн навчальному закладу.

Установлено, що в березні 2019 року між фізичною особою – підприємцем і професійним ліцеєм укладено три ідентичні договори в порушення вимог чинного законодавства, які приховують під собою факт передачі оренди землі, що перебуває в постійному користуванні ліцею.

Прокуратурою з’ясовано, що під виглядом організації місць для проведення виробничої практики учнів, ознайомлення їх з інтенсивними технологіями вирощування та збирання сільськогосподарських культур, а також залучення до роботи на новій сільгосптехніці, земля використовувалась у комерційних цілях. У навчальному закладі не розроблено та не погоджено відповідні плани навчально-виробничої практики, а стажування не відбувалось.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсними укладені правочини, повернути сільгоспземлю навчальному закладу для використання її виключно в інтересах дітей.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури