“Не виходьте на лід!” – з такими словами рятувальники звертаються до мешканців Дніпра

“Не виходьте на лід!” – з такими словами рятувальники звертаються до мешканців Дніпра
173577 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останнім часом погода в країні дуже сильно коливається. У Дніпрі розмах від -20 до +1 стався за досить короткий проміжок часу. Через це трапляється дуже багато надзвичайних подій. Хтось впав в ополонку та ледве не вмер, хтось катався на ковзанах та ледь не вмер через сильні обмороження на тілі.

Рятувальники наголошують, що дуже небезпечно перебувати на кризі. Вона не встигає сильно замерзнути, адже температура не достатньо низька. Рятувальники й раніше просили мешканців міста та області бути більш обережними, проте їх не слухали. Люди катались на ковзанах так робили каруселі з льоду просто посеред ставків. Але раніше погода була -15 -20. Тож такої сильної небезпеки не було. Тепер на вулиці набагато тепліше, тож лід став тоншим.

Рятувальники просять утриматися від риболовлі, адже крига тонка. Біля ополонок знаходитись досить небезпечно. Дітей самих відпускати на лід категорично забороняється. Вони не зможуть собі допомогти у випадку небезпеки. Якщо ж хтось із дорослих все ж таки вирішить піти на річку, варто взяти із собою палицю, чи мотузку.
У випадку падіння з води необхідно вилазити дуже обережно за допомогою мотузки чи палиці. Впавши у воду, в першу чергу варто заспокоїтись. Потім обережно підповзти до криги. Обережно грудьми лягти на неї та плазом намагатись вилізти. На ноги вставати категорично заборонено, бо крига може тріснути. Плазом вилізти на берег та викликати рятувальників.

Якщо поряд із вами хтось є, то нехай одразу викликає рятувальників. Допомогти вам вилізти він може лише мотузкою чи палицею. В жодному разі не сам лізти до води. Після того, як витягнете людину з холодної води, необхідно одразу відвести її до теплого приміщення, перевдягти, розтерти та напоїти гарячим чаєм. Якщо ви чуєте, що крига тріщить, не відриваючи ніг прямуйте до берега. Бережіть себе та тих, хто поряд з вами.