Через вдвічі перевищений допустимий рівень захворюваності Дніпро може опинитися в «жовтій» зоні

Через вдвічі перевищений допустимий рівень захворюваності Дніпро може опинитися в «жовтій» зоні
45272 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз в регіоні щодня реєструється більше 110 випадків коронавірусної хвороби, більшість з яких — в обласному центрі. До того ж, різко зростає кількість хворих дітей у школах і садка. Про це під час брифінгу розповів головний санітарний лікар області Роман Чуб.

За його словами, якщо брати базовий показник для зеленої карантинної зони захворюваності 40 осіб на 1000, то поки що по всій області ця цифра дорівнює 37,7. Втім, у Дніпрі та ще декількох населених пунктах цей показник є значно вищим. У Дніпрі — 75,8, у Павлограді — 48,5, у Дніпровському районі — 42,4, у П'ятихатському районі - 68,9.

Станом на 18 вересня в регіоні зафіксовано 980 випадків пневмоній. З них на кисневому лікуванні 169 осіб, з діагнозом коронавірус — 415. З них 396 мають ускладнення (ковід + пневмонія). 33 пацієнти у важкому стані в реанімації. 8 пацієнтів на апаратах ШВЛ.

18 вересня коронавірус забрав життя 90-річної дніпрянки. Жінка занедужала 4 вересня, коли в неї раптово піднялася температура тіла. До шістнадцятої лікарні її госпіталізували лише за тиждень, а вже наступного дня пацієнтку терміново перевели на апарат ШВЛ. Перший ПЦР-тест показав негативний результат коронавірусу, але повторне тестування через декілька днів таки підтвердило хворобу. Недуга розвивалася стрімко, і вже 18 вересня у жінки констатували зупинку серця.

«У нас кожного дня по 2 - 4 летальні випадки від COVID. Наразі вже 87 смертей. Ми спостерігаємо тенденцію до швидкого росту та розповсюдження хвороби. Зараз в місті на кожному кроці порушуються умови карантину», — зазначив Роман Чуб, який вважає, що перебування нашого регіону в зеленій зоні знаходиться під загрозою.

Недостатнє виконання рекомендованих карантинних заходів спостерігається, за словами головного санітарного лікаря, і в закладах освіти. Як наслідок, усього за тиждень кількість хворих дітей зросла з 4 до 33. Серед викладачів хворіє 49 людей. Загалом підтверджені випадки коронавірусу зафіксовані у 53 навчальних закладах. Школа №137 та 22 класи НВК № 138 з 14 вересня знаходяться на дистанційному навчанні.


Теги: Дніпропетровщина,зелена зона,жовта зона,коронавірус,загроза,допустимий рівень захворюваності