Дніпропетровська облрада звернулася до Кабміну зі своїми варіантами поділу районів

Дніпропетровська облрада звернулася до Кабміну зі своїми варіантами поділу районів
61958 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після того, як минулого тижня жителі Петропавлівки перекрили трасу Дніпро-Донецьк на знак протесту проти приєднання їхньої громади до Синельниківського району, обласна влада розробила два варіанти змін до нового територіального устрою в області. Їх з відповідним зверненням вже направили до Верховної Ради та Кабміну.

Як йдеться у повідомленні Дніпропетровської облради на сторінці у соцмережах, у першому варіанті пропонується виключити з меж Синельниківського району території Брагинівської сільської, Межівської селищної, Миколаївської сільської, Новопавлівської сільської, Першотравенської міської, Петропавлівської селищної, Слов’янської сільської, Української сільської громад; включити їх натомість до території Павлоградського району.

Якщо ця пропозиція не отримає підтримки, то голова облради Святослав Олійник прохає розглянути другий варіант, а саме перенесення центру Синельниківського району до міста Першотравенська.

Нагадаємо, незгода мешканців деяких громад щодо нового поділу районів викликана передусім ускладненням пересування та отриманням адміністративних послуг, адже новий адмінцентр Синельникове знаходиться на далекій відстані.

Втім, в облраді уточнюють, нові межі районів та їх назви стосуються лише питань юридичного характеру. Це ніяк не вплине на отримання медичних послуг, адміністративних послуг, які так само доступні у ЦНАПАХ, незалежно від місця їх розташування.

Теги: поділ,райони, Дніпропетровщина,Петропавлівка,Синельникове,обласна рада,пропозиція