Передача конфіскованого майна: вірне рішення на користь благодійності

Передача конфіскованого майна: вірне рішення на користь благодійності
27676 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час засідання Комісії з розпорядження конфіскованим майном, що створена при Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Суми), було ухвалено вірне рішення про передачу засобів медичного обладнання громадським формуванням на благодійні цілі.

Як зазначили представники громадської організації «ГРОМ», отримане майно, в тому числі електроди для тимчасової сердечної діяльності, комплекс для внутрішньовенного лазерного опромінювання крові та шовні матеріали, буде передане військовим госпіталям, що рятують життя бійцям Операції Об’єднаних сил нашої держави.

Варто зазначити, що засідання Комісії відбувається прозоро, за участю не тільки її членів, а й представників громадськості. Сьогодні рішення про передачу конфіскованого майна – медичних засобів, підтримали одноголосно. Інше майно, що було запропоновано для безоплатної передачі, отримали заявники, які довели Комісії потребу в його необхідності.

Нагадаємо, що конфісковане на користь держави майно, відповідно до чинного законодавства, виставляється для продажу на електронних торгах арештованим майном. У разі відсутності охочих його придбати, інформація про лоти розміщується на сайті «OpenMarket» https://setam.net.ua/freetransfers. Кандидатури, що виявили бажання безоплатно отримати майно, звертаються з відповідними заявами до Комісії.