В Миколаєві розповіли як діяти, якщо зникла дитина

В Миколаєві розповіли як діяти, якщо зникла дитина
25977 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чому зникають діти? Куди звертатися по допомогу? Як мінімізувати ризики? Про це йшлося під час вебінару, що транслювався на сторінці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області. Серед спікерів - начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Ганна Гоголева та старший інспектор відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області Наталія Бойко.

 

Як повідомили під час прямого ефіру, протягом перших п’яти місяців 2020 року до територіальних органів поліції Миколаївської області надійшло 148 повідомлень, пов’язаних зі зникненням 155 дітей. Це означає, що в середньому в день на території регіону зникає одна дитина. І хоча більшість з них розшукується досить швидко, протягом першої доби знайшли 145 дітей, статистика не радує. Отже, якщо виникає підозра, що дитина зникла, необхідно не зволікаючи звертатися до поліції за номером 102, адже кожна година затримки може мати непоправні наслідки. При цьому потрібно надати поліцейським максимальну кількість інформації про дитину та обставини її зникнення.

 

Відомий факт - проблему легше попередити, ніж потім боротися над її вирішенням. Відтак, фахівці надали не лише практичні поради батькам, як діяти у випадку зникнення дитини, але як й мінімізувати ризики таких випадків. За словами спікерів, найкращою профілактикою втеч є піклування та довірливі стосунки між батьками і дітьми. Дуже важливо підтримувати дитину, дати їй зрозуміти, що ви їй довіряєте. Адже надмірний контроль викликає у дітей супротив і може мати зворотній ефект. До прикладу, якщо дитина побачить, що мама читає її повідомлення, це може викликати сплеск емоцій і навпаки не попередити, а спричинити втечу.

 

Якщо Вас зацікавила тема, але Ви пропустили прямий ефір, то запис вебінару доступний на Facebook-сторінці Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області за посиланням https://bit.ly/2UbrXYu.