До Дніпра з новою книгою приїхала дослідниця Чорнобильської катастрофи

До Дніпра з новою книгою приїхала дослідниця Чорнобильської катастрофи
229786 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 травня, в обласній держадміністрації Галя Аккерман презентувала свої попередні роботи, присвячені Чорнобилю, та представила нову книгу "Безсмертний полк. Священна війна Путіна".

Нова робота французької авторки — це спроба зануритися у російську ментальність та дати відповідь на питання, для чого Путіну війна з Україною. У творі тісно переплелися як і Росія років другої світової війни, так і сучасна. Письменниця розповіла, з 2014 року досліджувала російські ЗМІ. У творі приділила увагу шляху їхньої трансформації у пропагандистську машину.

"Во Франции есть возможность не только по интернету, но и на большом экране смотреть основные каналы Российского телевидения. После четырнадцатого года в СМИ появились новые импульсы. Я наблюдала, что говорит и что показывает российская пропаганда. Журналисты, которые даже не слишком ангажированные — ангажируются либо вообще уходят из журналистики, потому что информационное поле больше не терпит возражений",- розповіла Галя Аккерман.

"С творчеством Гали Аккерман я пока не знаком. Но мне близка её идеология, мы на одной волне. Я полностью поддерживаю её точку зрения, у меня такие же взгляды на вещи, о которых она говорит",- розповів гість презентації Олег Блохін.

Книга "Безсмертний полк. Священна війна Путіна" цього місяця вийшла у Франції. Зараз її перекладають на українську мову. В Україні книжку видадуть у вересні цього року.

 

Читайте також: У Дніпрі презентували книжку про співробітницю НАСА