У Дніпрі провели акцію на підтримку українських бранців Кремля

У Дніпрі провели акцію на підтримку українських бранців Кремля
33404 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Європейській площі у Дніпрі розставили капкани. Таким чином кримськотатарські активісти та правозахисники вирішили нагадати дніпрянам про ще 86 бранців Кремля, які досі перебувають за ґратами в окупованому Криму та РФ. Дніпро став вже шостим із десяти міст, де пройшла низка заходів на підтримку політв’язнів та їхніх рідних. 

“Ця інсталяція з пасток - символ тих, хто й досі арештований за фальсифікованими обвинуваченнями. Крім того, ми поклали в ці капкани речі, які символізують речі ув’язнених”, - пояснила дослідниця Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова.

Також на стелі - поіменно кожен з тих, кому інкримінують як не тероризм, так порушення територіальної цілісності Росії. Це найпоширеніші статті, каже Фатма Ісмаїлова, у якої за ґратами чоловік, батько та брат. Усіх їх звинувачують у тероризмі.

Щоб взяти участь у всеукраїнській акції  “В’язні Кремля”, ця смілива жінка не побоялася перетнути кримський кордон. І вголос заявити - боротися за український Крим вона буде до останнього: 

Я тут, аби донести до суспільства те, що відбувається наразі в окупованому Криму.  Не боюсь говорити вголос, що людей саджають за ґрати за абсолютно сфабрикованими справами, політичними мотивами. І я хочу, щоб ця ситуація вирішилася на користь не тільки моїх рідних, але й інших людей”, - заявила вона. 

Головна мета акції - привернути увагу. А ще тут кожен міг написати листи підтримки  - їх активісти обіцяють передати бранцям.