БЕБ забезпечило перерахування майже 3,8 млн грн податків до бюджету

БЕБ забезпечило перерахування майже 3,8 млн грн податків до бюджету
391332 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 3,8 млн грн несплачених податків перерахувало до бюджету підприємство, що займається експортом зерна. Детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області викрили згадану компанію в ухиленні від сплати податків в значних розмірах.

Зокрема, слідством встановлено, що у 2022 році, згадане підприємство експортувало сільськогосподарську продукцію (пшеницю, кукурудзу) у великих обсягах. Проте у компанії були відсутні документи про придбання зернових.

Також встановлено, що директор підприємства з метою приховування своєї незаконної діяльності та створення умов для експорту сільськогосподарської продукції, уклав фіктивні договори поставки.

Окрім того, підприємство не відобразило у звітності свій дохід у повному обсязі. Таким чином директор занизив належний до сплати податок на прибуток та ухилився від сплати податків на майже 3,8 млн гривень.

За результатами проведених заходів детективами БЕБ, службові особи підприємства відшкодували завдані Державному бюджету збитки у повному обсязі.

Директору згаданого товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України. Наразі справу скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області за процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Зерно, податки, Держбюджет, безпека, пдв, ухилення від сплати податків