На Харківщині БЕБ зупинило "схемний" ПДВ з продажу зерна

На Харківщині БЕБ зупинило "схемний" ПДВ з продажу зерна
430590 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики Бюро економічної безпеки України виявили та упередили ризик незаконного відшкодування ПДВ на суму майже 54 млн грн приватному підприємству у Харківській області.

Згадане товариство займалося експортом сільськогосподарської продукції. Під час аналізу господарської діяльності компанії, співробітники БЕБ встановили наявність сільськогосподарської продукції невідомого походження. Зернові культури купувалися за готівку у фермерів, а документально відображали їх придбання у транзитних компаній.

За результатами експортних операцій, задля отримання бюджетного відшкодування ПДВ, службові особи цих компаній подали неправдиві відомості про зазначений товар. Таким чином вони штучно створили підстави та подали відповідні заявки на загальну суму 53,9 млн грн.

З метою упередження потенційного ризику незаконного відшкодування податку на додану вартість аналітики БЕБ направили до Державної податкової служби (ДПС) рекомендаційний лист.

Працівники ДПС провели документальну позапланову перевірку, та відмовили компанії в бюджетному відшкодуванні про що складено відповідний акт.

Аналітики Бюро економічної безпеки України постійно здійснюють моніторинг фінансово-господарських операцій суб’єктів господарювання, обсягів імпортованих та експортованих товарів та вживають заходи щодо встановлення правомірності декларування суб’єктами господарювання бюджетного відшкодування сум ПДВ.

З початку року, аналітики БЕБ вже упередили незаконне відшкодування понад 460 млн грн ПДВ.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ПДВ, ухилення від сплати податків,аналітики