Забезпечував світлом окупаційну адміністрацію, «народну міліцію» та комендатуру у Лимані

Забезпечував світлом окупаційну адміністрацію, «народну міліцію» та комендатуру у Лимані
432625 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року мешканець м. Лиману добровільно погодився працювати на окупаційну адміністрацію захопленого військовими РФ міста. Він обійняв псевдопосаду начальника «Краснолиманського району електричних мереж» державного унітарного підприємства «міністерства вугілля і енергетики ДНР».
Працюючи на ворога, чоловік відповідав за підбір кадрів, керував особовим складом «РЕМу». Він контролював забезпечення електроенергією окупаційної адміністрації держави-агресора, відділу «народної міліції» та місцевої комендатури.
Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.