БЕБ повідомило про підозру в ухиленні від сплати 18,2 млн грн податків представнику збірної України з футболу

БЕБ повідомило про підозру в ухиленні від сплати 18,2 млн грн податків представнику збірної України з футболу
378386 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру представнику збірної України з футболу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України - ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Детективи БЕБ встановили, що у період 2016-2018 роки підозрюваний отримав понад 100  млн грн. Діючи умисно, порушник приховав свої доходи, у результаті чого ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб на суму майже 16 млн гривень та військового збору в сумі понад 1 млн грн.

У 2018 році, вже будучи зареєстрованим як фізична особа – підприємець, він приховав реальні об’єми доходів та умисно ухилився від сплати єдиного податку ще на понад 1 млн грн.

Загальна сума несплачених коштів до бюджету України становить понад 18,2 млн грн.

Досудове розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків, Футбол