Загибель цивільних та руйнування інфраструктури - атаки російських загарбників на міста та селища Донеччини не вщухають

Загибель цивільних та руйнування інфраструктури - атаки російських загарбників на міста та селища Донеччини не вщухають
304602 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 11 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
 
 
За даними слідства, 19-20 квітня 2022 року збройні сили рф вкотре обстріляли цивільне населення на Донеччині. Зокрема від вибухів ворожих снарядів постраждали міста Торецьк, Мар’їнка, смт. Нью-Йорк м. Торецька, с. Павлівка, с. Комар і смт. Велика Новосілка Волноваського району, а також с. Нове, с. Терни та с. Рубці Краматорського району.
 
 
Так, через артилерійський обстріл с. Павлівка загинули 50 та 70-річні місцеві мешканці, у с. Терни – 82-річний пенсіонер. У містах Мар’їнка, Торецьк та с. Нове чисельні осколкові та кульові поранення отримали ще троє мирних громадян.
 
 
Внаслідок здійснених окупантами атак у м. Торецьк, смт. Нью-Йорк та с. Рубці пошкоджені приватні домоволодіння, а у селищі Комар через артобстріл зруйновано будівлю недобудованого спортивного комплексу та пошкоджено школу.
 
 
Також до Бахмутської міської лікарні доставлено із пораненнями ще трьох жінок, які зазнали тілесних ушкоджень під час обстрілу загарбниками м. Попасна Луганської області.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.