На Волині у вогні загинула сім'я

На Волині у вогні загинула сім'я
429635 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 лютого рідко асоціюється у людей із чимось поганим. Але попри те, що здебільшого в цей день люди думають про хороше, про кохання та любов до себе, про позитив та хороший настрій, так само стаються ситуації, що забирають життя. Кажуть, зло не спить. Це логічно, адже саме тоді, коли більшість людей радується святам та втрачає обачність, можна набагато простіше втілювати злі наміри у життя. Проте не сплять і нещасні випадки, які стаються й у святкові дні. І причиною дуже часто є та сама необачність та втрата пильності.

Саме таким нещасним випадком можна назвати пожежу, що сталася на Волині. Ранок в одному із селищ Луцького району, селі Романів, почався в одному будинку не з кави та розмов, а з задимлення, вогню та сирен пожежно-рятувальної служби. Горів будинок на вулиці Першотравневій. Зі слів очевидців, звідусіль валив густий дим. Але будь-яких криків про порятунок не було. Закралися підозри, що сталося непоправне. І вони підтвердилися.

Сусіди викликали рятувальників. Як повідомляє Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Волинської області, до будинку відправили одразу дві машини. Два відділення Луцької Державної пожежно-рятувальної частини оперативно прибули до місця та провели візуальну розвідку того, що відбувається. Дійсно, на місці був густий дим, що просочувався із усіх вікон та інших виходів та входів. Щоб проникнути в будинок, довелося використовувати апарати на стисненому повітрі, адже дихати там було не просто неможливо, а й небезпечно  І саме таким чином вогнеборці дісталися до житлових кімнат.

У одній із таких кімнат знайшли 53-річну жінку та 24-річного чоловіка – матір та сина. Обидва вже не мали будь-яких ознак життя. Попередньо – вони задихнулися від чадного газу. Можливим був також і шоковий стан, але перший варіант ймовірніший. Меблі та речі були знищені вогнем. А життя людей – скоріше за все необережністю. Адже найбільш можливою причиною загоряння є куріння та недостатньо обережне поводження із недопалками.

Після виявлення тіл постраждалих, вогнеборці взялися гасити пожежу. На це було витрачено трохи більше 10 хвилин. Але це вже не могло допомогти колишнім жителям будинку. І їм уже абсолютно не важливо, що навіть зовні будинок виглядає обвугленим. Чадний газ, скоріше за все, вбив їх навіть до того, як це міг зробити вогонь.

Та як виявилося, сусіди намагалися врятувати жителів цього будинку. Люди знали цю родину. Хтось працював із загиблими, інші просто мали хороші товариські стосунки. Сусіди, що побачили вогонь, намагалися загасити його власними силами поки чекали рятувальників, але це не дуже допомогло. Вони ще мали надію, що хоча б син ще живий і його можна врятувати. Щодо жінки вже ні на що не сподівалися – вона була на ліжку, що й було ледь не першим джерелом загоряння. Але ніякі надії не справдилися. Чоловік задихнувся, так само, як і матір.

Як повідомляють у ДСНС, від вогню постраждав будинок досить сильно. Речі домашнього вжитку, диван, на якому спала хазяйка будинку, різноманітні інші меблі – все це було фактично випалено. І все це ще сильніше виділяло отруйний чадний газ, що і стало причиною загибелі. Також там припускають, що мав місце нетверезий стан, внаслідок чого могли й не помітити те, що щось не так і недопалок не загасили. Сусіди таке припущення не коментують. Проте мають також свої варіанти причин цієї події.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України наголошує, що варто бути обережними. Один недопалок може спричинити фатальні наслідки. А краще й зовсім не палити. Це буде набагато корисніше для організму та безпечніше для здоров'я.