Викриття міжнародного каналу постачання наркотиків у Львові

Викриття міжнародного каналу постачання наркотиків у Львові
288021 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Служби безпеки Львова було викрито міжнародний канал розповсюдження наркотиків. До оптової торгівлі наркотичними засобами та психотропними речовинами були залучені кілька жителів з різних регіонів України, що долучалися до активного розповсюдження препаратів під прикриттям.

Під час спецоперації вдалося затримати лише одного з наркоторговців, наразі, інші підозрювані перебувають під слідством, де найближчим часом буде підтверджено або спростовано їх провину. У прес-службі СБУ та прокуратури повідомили, що наркотики потрапили в Україну з Європи, де, під виглядом посилок з побутовою технікою і не тільки, було передано наркотичні речовини.

Наприкінці січня на Львівсько-Поштовій митниці вже було виявлено посилку в якій, начебто,  знаходилася побутова техніка, відправлена ​​з Польщі та прямувала до Київської області. В упаковці було понад 500 таблеток, що містять трамадол.

Під час обшуків у будинку одного з підозрюваних, правоохоронці знайшли понад 10 тисяч таблеток заборонених препаратів. Серед них: Subutex, Fentanilo, MST Continus, тощо. Вартість вилучених препаратів на чорному ринку становить близько мільйона гривень.

На сьогодні відомо, що затриманому 21-річному жителю Київської області вже пред’явлено звинувачення та відправлено до СІЗО. Стосовно інших учасників угруповання проводяться слідчі дії, проте, є можливість, що дані особи не єдині, хто співпрацює з іноземними наркоторговцями. Майже в кожній з областей України було виявлено подібні приклади переправи заборонених препаратів і, нажаль, неможливо викоренити все відразу.