Постачання наркотиків у колонію – на Донеччині судитимуть учасників організованого злочинного угруповання

Постачання наркотиків у колонію – на Донеччині судитимуть учасників організованого злочинного угруповання
378801 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 4 осіб, які обвинувачуються у незаконному збуті наркотичних засобів, вчиненому організованою групою, а також ще однієї особи, яка обвинувачується у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1, ч. 3 ст. 307 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з жовтня 2020 по липень 2021 років троє раніше неодноразово судимих чоловіків, віком від 31 до 39 років, які відбували чергове покарання у вигляді позбавлення волі у Державній установі «Селидівська виправна колонія (№ 82)», займались розповсюдженням наркотиків серед інших засуджених осіб.
 
За попередньою домовленістю їх спільник, який також неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та перебував у той час на свободі, передавав зловмисникам наркотичні засоби, перекидаючи їх через огородження.
 
Наркоділки збували метадон за ціною 3600 грн за грам, а канабіс - 200 грн за грам.
 
Такий «бізнес» кримінальної четвірки здійснювався за сприяння так званого «смотрящего» за колонією, який користувався авторитетом у злочинному середовищі та поширював свій вплив на засуджених.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.